Наши публикации

Популярные метки

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Translate

Поиск по сайту

Поделиться в сети

DX cluster

Календарь

«  Август 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Четверг, 25.04.2024, 14:41
Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Главная » 2019 » Август » 27 » РЕГЛАМЕНТ Чемпіонату Львівської областi з радіозв’язку на УКХ 2019 року (144 МГц).
14:31
РЕГЛАМЕНТ Чемпіонату Львівської областi з радіозв’язку на УКХ 2019 року (144 МГц).

РЕГЛАМЕНТ

____________________________

Чемпіонату Львівської областi з радіозв’язку на УКХ 2019 року (144 МГц).

Чемпіонат Львівської області 2019 року з радіозв’язку на УКХ (144МГц) (зв'язок на ультракоротких хвилях), надалі по тексту - змагання, проводиться під час проведення УКХ Чемпіонату 1-го району IARU та першого туру Кубка комітету УКХ ЛРУ (144 МГц), у той самий час - у перші повні вихідні (суботу та неділю) вересня з 14:00 UT (використовується час за Грінвічем) суботи до 13:59 UT (включно) неділі. У 2019 році Чемпіонат відбудеться 7 – 8 вересня. Учасники можуть бути розташовані тільки на території України, знаходячись як у стаціонарних, так і у польових умовах.
Змагання проводиться згідно діючим «Правилам змагань з радіоспорту», «ЄСКУ», «Регламенту аматорського радіозв’язку України», затвердженим рішенням НКРЗ від 21.10.2010, № 475 та даним Регламентом. Організаторами змагань є Федерація радіоспорту Львівської області та ГО «Львівський клуб короткохвильовиків».

1. Цілі та завдання змагань.

1.1. Підтримка та популяризація технічних видів спорту серед радіоаматорів області.
1.2. Залучення до систематичних занять з радіозв'язку на коротких та ультракоротких радіохвилях широкого кола молоді.
1.3. Підвищення операторської майстерності спортсменів.
1.4. Визначення перспективного резерву та відбір найсильніших спортсменів Львівської області.
1.5. Виконання нормативів ЄСКУ.
1.6. Проведення максимальної кількості радіозв’язків за певний період часу та радіозв’язків на максимально можливу відстань.

2. Технічні вимоги до учасників.

2.2. Вихідна потужність у змаганнях - відповідно до «Дозволу на експлуатацію АРС» учасника.
2.3. Рекомендовані частоти – згідно розподілу частотного плану 1-го Регіону IARU.
2.4. Типи випромінювань – A1A -телеграф (CW),J3E або F3E (G3E) - телефон (SSB, FM, AM)

3. Керівництво та організація проведення змагань.

4.1. Загальне керівництво проведення змагань здійснює Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА. Організація змагань покладається на та Федерацію радіоспорту Львівської області та ГО «Львівський клуб короткохвильовиків». 

4. Учасники змагань

5.1. До участі у змаганнях допускаються оператори всіх колективних та індивідуальних аматорських радіостанцій (далі - АРС) Львівської області. 
5.2. Учасники змагань проводять радіозв’язки (далі QSO) зі всіма учасниками Чемпіонату IARU Region1, Кубка УКХ комітету ЛРУ на УКХ та Чемпіонату Львівської області.
5.3. Змагання особисто-командні. Залік у кожній з підгруп учасників підводиться за умови наявності в підгрупі не менш ніж 3-х АРС (команд). Кількість спортсменів на особисту першість не обмежується.
5.4. Учасники змагань використовують позивні сигнали виключно у відповідності до свого «Дозволу на експлуатацію АРС». 
5.5. Змагання здійснюється в категоріях «Один оператор» («Single Op» – SO), та «Багато операторів» («Multi Op» – МО). Склад команди для категорії МО «Multi Op» - 4 оператори, один інженер-радіомеханік.

5. Умови проведення змагань

5.3. Під час проведення кожного QSO передається контрольний номер, який складається з: RS (RST), порядкового номеру QSO та QRA-локатору,
наприклад: 599001 KN87XX (59005 KO50AA для PHONE).
Нумерація QSOs – починається з 001. Повторні зв’язки до результату не зараховуються.
5.4. До заліку приймаються зв’язки, проведені з використанням усіх видів проходження, за вийнятком зв’язків з використанням активних ретрансляторів.
5.5. Часом проведення QSO вважається час на момент його закінчення. Розбіжність у часі проведення QSO дозволяється не більше, як 10 хвилин.
5.6. Усі робочі місця, антени та апаратура учасників повинні бути розташовані на єдиній площині діаметром не більше 500 метрів.
5.7. Дозволяється використання публічних «мереж повідомлення» і призначення скедів. Забороняється self-spotting.
5.8. Забороняється передача обов’язкових параметрів QSO будь якими каналами зв’язку, відмінними від роботи в ефірі.
5.9. Забороняється змінювати місце розташування учасника, а також робота з рухомих об’єктів. При виявленнi невідповідності місцю розташування АРС і переданому QTH-loc, учасник дискваліфікується.
5.10. Дозволяється для усіх категорій наявність тільки одного сигналу у будь який момент часу. 

6. Суддівство змагань

6.1.Суддівство здійснюється суддівською колегією комітету УКХ ЛРУ (надалі – ГСК), яка у своїй діяльності використовує, спеціалізований сервер-робот, забезпечує отримання звітів по обміну від радіоаматорських організацій інших країн IARU R1 і серверів-колекторів IARU R1, стежить за дотриманням УКХ частотного плану IARU R1 і принципів "fair play", залучає експертів для моніторингу та системного аналізу.

6.2. Переможців і призерів Чемпіонату Львівської області визначає cуддя 1 категрії Адамовський І.В. (UR4WG) за Протоколом суддівської колегії комітету УКХ ЛРУ відповідно до підтверджених результатів серед радіостанцій Львівської області. 

7. Порядок оформлення звітів

7.1. Кожний учасник, незалежно від кількості проведених QSO, надсилає на сервер – робот http://www.opencontest.org суддівської колегії Кубку УКХ комітету ЛРУ звіт в електронному стандарті REG1TEST (EDI). 
7.2. Звіт є одночасно заявою на участь у змаганнях.
7.3. Звіти повинні бути надіслані на адресу ГСК не пізніше 8-ми діб після закінчення Чемпіонату (першою добою відліку є понеділок після закінчення змагань).
7.4. Звіти, надіслані після вказаного терміну, не розглядаються.
7.5. Електронний звіт повинен складатися з текстового файлу звіту у форматі EDI. Ім’я файлу звіту складається з символів позивного сигналу з розширенням, що позначає діапазон: хххххх.144. Для кожного участника обов’язковим є надання ГСК персональних даних: призвіще, ім’я та по-батькові (на українській мові повністю, наприклад: Тоцько Іван Олександрович), спортивне звання або спортивний розряд. У разі відсутності звання або розряду, має бути позначка: БР (без розряду). Відповідні графи у форматі EDI мають місце.
7.6. У Додатку 1 до цього “Регламенту…” надана форма звіту в електронному стандартi EDI – титульна частина та саме звіт про участь у Чемпіонаті.
7.7. Суддівська колегія УКХ Комітету ЛРУ до 31 грудня проводить суддівство змагань та надає протокол суддівства. Поточна інформація ходу суддівства та попередні результати на роботі http://www.opencontest.org, а також на сайті УКХ Комітету ЛРУ http://www.vhf-uarl.at.ua.

8. Нарахування очок

8.1. За кожний підтверджений після перевірки радіозв’язок нараховуються очки з розрахунку одне очко за 1км відстані до кореспондента по QTH-loc.
8.2. За результат приймається – сума очок за всі радіозв’язки 
на діапазоні 144 МГц. 
8.3. Першість визначається в усіх категоріях учасників за найбільшою кількістю очок.

9. Нагородження переможців та призерів

9.1. Підсумки Чемпіонату Львівської області підводять в кожній категорії згідно п.4.4.
9.2. Переможцям по категоріях присвоюють звання «Чемпіон Львівської області з радіозв’язку на УКХ 2019 року (144МГц)» та нагороджують кубками. Призери по категоріях нагороджуються медалями та дипломами відповідних ступенів.
9.3. Учасникам змагань, що виконали норми і вимоги ЄСКУ,
Федерація радіоспорту Львівської області у встановленому порядку оформляє спортивні звання та розряди.
9.4. Нагородження переможців Чемпіонату виконує ГО «Львівський Клуб Короткохвильовиків».

10. Безпека під час проведення змагань

10.1. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України, від 18 грудня 1998 року №2025 «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів» відповідальність за виконання вимог безпеки під час проведення чемпіонату покладається на кожного спортсмена (або начальника колективної радіостанції) які беруть на себе відповідальність за виконання Регламенту аматорського радіозв’язку України, а також вимог правил безпеки.
10.2. Невиконання вимог безпеки, що стали причиною виникнення надзвичайних обставин під час проведення змагань, спонукає до відповідальності згідно чинного законодавства України.

11. Фінансування змагань.

11.1. ГО «Львівський Клуб Короткохвильовиків» як організатор змагань несе витрати на проведення суддівства змагань, придбання нагород для переможців та їх розсилку отримувачам.


Голова Ради ФРС 
У Львівській області І.Кіщук (UT4WA)

Голова Ради ГО ЛКК В. Швидкий (UR5WMM)

Просмотров: 500 | Добавил: ut5el | Рейтинг: 5.0/1