Наши публикации

Популярные метки

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Translate

Поиск по сайту

Поделиться в сети

DX cluster

Календарь

«  Февраль 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Среда, 24.04.2024, 12:06
Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Главная » 2021 » Февраль » 8 » Весняна Першість України
09:03
Весняна Першість України

Положення змагань з радіозв'язку на УКХ

       "Весняна Першість України’


Змагання проводяться: під егідою Мінмолодьспорту, та громадською організацією Ліга Радіоаматорів України одночасно з першими та другими субрегіональними змаганнями IARU R1.
До участі в змаганнях запрошуються всі радіоаматори, що мають дійсні дозволи згідно використовуваних частот. Участь АРС в категорії Мulti може бути тільки з дотриманням вимог МОЗ по запобіганню захворюваності COVID-19.

Змагання проводяться на місцях в два тури та різні дати за календарем:

Перший тур: в перший повний вікенд березня з 14:00 UTC суботи до 13:59 UTC неділі. (в 2021 році 6 - 7 березня).

Другий тур: в перший повний вікенд травня з 14:00 UTC суботи до 13:59 UTC неділі (в 2021 році 1 - 2 травня).

Види модуляції : CW, SSB, FM

Діапазони: 144 МГц та вище*

:: КАТЕГОРІЇ УЧАСНИКІВ ::

Категорія Single (SOMB один оператор MIX ) - станції з одним оператором без допомоги інших осіб в проведенні зв’язків, допускається наявність не більше одного сигналу в будь-який момент часу на використовуваних діапазонах.

Категорія Multi (MOMB багато операторів MIX ) - колектив учасників, допускається наявність не більше одного сигналу на кожному з використовуваних діапазонів в будь-який момент часу.

В категоріях Single (SOMB), та Multi (MOMB) виконується окремий залік для радіоаматорів України за зв’язки в межах України.

:: КОНТРОЛЬНІ НОМЕРИ ::

Контрольні номери складаються з RST або RS та порядкового номеру зв'язку починаючи з 001 та шестизначного умовного позначення місця розташування радіостанції ( QRA - loc ) . Наприклад: 599 006 KО50FJ або 59 008 KN67QV

Нумерація зв’язків роздільна по діапазонам.
Змішані зв’язки не зараховуються.

  :: РАДІОЗВ’ЯЗКИ::

 До заліку приймаються радіозв'язки, проведені з використанням всіх видів    проходження на УКХ, за винятком зв'язків через активні ретранслятори та EME.

Забороняється проведення радіозв'язків в змаганнях на приймально-передавальних частотах ретрансляторів. 

Радіозв'язки з кореспондентами, що знаходяться на рухомих об'єктах ( наземному, повітряному і водному транспорті ), не зараховуються.

Під час змагань в кожному турі зараховується один радіозв'язок з одним кореспондентом на кожному діапазоні незалежно від виду випромінювання.

Учасники можуть знаходитись в місцях постійного розташування ( вдома, на дачі, на даху будівель), або в польових умовах ( на вершині гори, височини, на відкритій місцевості і т.д.).
Все обладнання станції ( передавачі, приймачі та антени, та інше) повинні бути розташовані в межах єдиного кола діаметром не більше 500 метрів.

На всіх діапазонах очки за зв'язки нараховуються з розрахунку 1 очко за 1 км. відстані до кореспондента, при цьому кількість очок дорівнюватиме цілій частині відстані, яка обчислюється між центрами малих квадратів QTH - loc станцій плюс км. Обчислення відстаней здійснюється за допомогою сферичного рівняння геометрії ( Noordwijkerhout. 1987).
За повторні зв'язки очки не нараховуються. Виняток, якщо попередній зв'язок на діапазоні не підтвердився з якихось причин.

Використання скедів дозволено. Спосіб призначення скедів не регламентується. 
Передача контрольних номерів поза межами ефіру заборонена.
 
Передача в ефірі часу зв’язку та його уточнення поза межами ефіру заборонено. 

Часом проведення зв'язку вважається момент його закінчення, в звітах вказується в UTС.
Забороняється self - spotting.

:: ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ ТА ПІДРАХУНОК РЕЗУЛЬТАТУ ::

За результат приймається сума очок, набраних учасником на кожному з діапазонів. Результатом учасника за сумою двох турів, вважається сума очок набраних в кожному турі за умови обов'язкової участі в двох турах.

Абсолютний Переможец (володарі Кубка VHF/SHF), та призери в багатодіапазонному заліку (144 МГц та вище*) за 2 тури визначаються по загальній сумі очок на кожному діапазоні (144+432+НВЧ).

Переможець (володар Кубка VHF) UA, та призери в багатодіапазонному заліку (144/432) за 2 тури визначаються по загальній сумі очок на кожному діапазоні (144+432).

Категорія Phone: (SOMB вид випромінювання тільки Phone) – АРС в загальному заліку з одним оператором без допомоги інших осіб в проведенні зв’язків під час змагань, допускається наявність не більше одного сигналу в будь-який момент часу на використовуваних діапазонах.


Категорія 6 HOURS: Станції з однієї позиції, з будь-яким числом операторів та які працюють згідно з 6 годинним правилом. Сегмент часу 6 годин може бути поділено максимум на 2 періоди. Час першої QSO починає стартовий час першого періоду. За роботою в 2 періодах, пауза між двома періодами повинна бути не менше 2 годин.
Перший розрив між QSO в 2 години та більше між двома послідовними QSO означає сегмент паузи. Очки нараховуються тільки за QSO в спільному 6 годинному сегменті часу.

Категорії НВЧ (SHF): SOMB  та MOMB ( при підведенні підсумків очки, набрані учасниками, на діапазонах 5,6 ГГц та вище складаються у загальний результат на НВЧ 5,6+10+24 та вище). У разі, якщо для заліку категорій SOMB чи MOMB недостатньо учасників (менше 4-х) для підведення підсумків, організатори можуть об’єднати категорії SHF SOMB та MOMB в одну.  

Категорія FOREIGN (SO/MO MB) - усі іноземні станції.

Додатково виконується залік для радіоаматорів України в залікових категоріях встановлених Фондом.
Переможці при наявності спонсорів (радіоаматорський призовий ФОНД) нагороджуються в кожній заліковій категорії, встановленій Фондом (FM і т.д).

:: НАГОРОДИ ::

Учасники, що посіли призові місця в кожному турі в категоріях Single - SOMB , Multi - MOMB нагороджуються дипломами відповідних ступенів.

Учасники обох турів в категоріях Single SOMB, і Multi MOMB, в загальному та UA заліку, що посіли перше місце за сумою очок в двох турах нагороджуються Кубками в кожній заліковій категорії.

Учасники обох турів в категоріях Phone і 6 HOURS, що посіли перше місце за сумою роботи в двох турах з усіма учасниками нагороджуються плакетками.

Переможці за два тури по кожному діапазону в загальному заліку SO нагороджуються дипломами, а при наявності спонсорів нагороджуються плакетками. 

Переможці в категорії НВЧ (усі  діапазони SHF) нагороджуються плакетками. 

Іноземні учасники приймаються до заліку, якщо в їх звіті є хоча б один підтверджений зв'язок з українським учасником.

Іноземні учасники, що посіли призові місця в кожному турі, нагороджуються дипломами відповідних ступенів.

Іноземний учасник (команда), що посів перше місце за сумою роботи в двох турах, при наявності спонсорів нагороджується плакеткою переможця "Весняна Першість України з радіозв'язку на УКХ".

В категоріях підсумки підводяться, якщо в заліку є не менше 4-х учасників.

Нагороди можуть бути замінені організаторами змагань, чи спонсорами, і відрізнятись від вказаних в Положенні.
•    Якщо учасник виграв Кубок зразу у декількох категоріях, то він нагороджується одним Кубком в найбільш престижній категорії.


:: МНОЖНИК ::

Діапазон 144  МГц  х 1; діапазон 432 МГц х 2; діапазон 5,6 ГГц х 3; діапазон 10 ГГц х 5; діапазон 24 ГГц та вище х 50;

:: ЗВІТИ ::

Кожен учасник або команда, незалежно від кількості проведених радіозв'язків, складає звіт окремо за кожний діапазон. Звіт складається в електронному вигляді в стандарті REG1TEST (EDI).
В титульній частині звіту обов'язково повинні бути : позивний, прізвище ім’я та по батькові, рік народження, розряд, QRA - локатор, заявлена категорія, електронна адреса - латинський алфавіт. У разі відсутності цієї інформації ГСК може перевести АРС в чеклог. А при потраплянні АРС в призери нагородження може не відбутися.

Висилка звіту рівносильна завіреної декларації в дотриманні Положення про змагання, національного Регламенту аматорського радіозв’язку та Правил змагань з радіоспорту.

При наявності в звіті систематичної помилки рішення залишається за ГСК.

   :: АДРЕСА ДЛЯ ЗАВАНТАЖЕННЯ ЗВІТУ ::

Звіти про участь необхідно завантажувати на електронний суддівський сервер – робот:

http://www.opencontest.org/

Відповідно до рекомендацій ( літ.1 , п.5.3.10 ) , звіти завантажені на вказаний в Положенні робот - сервер надсилаються національним УКХ - Контест менеджером суддівській колегії УКХ змагань IARU R1.

:: ТЕРМІН ДЛЯ ЗАВАНТАЖЕННЯ ЗВІТУ ::

Звіти повинні бути завантажені на web сервер - робот не пізніше другого понеділка до 13:59 UTC - (в 2021 р це 15 березня, та 10 травня) після закінчення кожного туру змагань. Протягом терміну прийому, допускається повторне завантаження звітів, при цьому в залік приймається останній.

:: ДОЗВОЛЕНІ КОРЕСПОНДЕНТИ ::

До участі в змаганнях запрошуються всі радіоаматори 1 району IARU , які мають дозвіл на використання аматорських діапазонів від 144 МГц та вище.

Всі учасники повинні суворо дотримуватися принципів HAM SPIRIT , духу змагань та вимог Адміністрації зв'язку своєї країни.

В змаганнях беруть участь оператори індивідуальних АРС, та команди колективних АРС до складу яких входить 2-3 оператори.

Залік радіозв'язків проводиться відповідно до рекомендацій і правил УКХ змагань 1 - го району IARU .

Радіозв'язок не зараховується обом кореспондентам, якщо різниця в часі проведення зв'язку більше ніж 5 хвилин, або є невідповідність позивних, чи контрольного номера у звіті.

:: КОМЕНТАРІ ::

Публікація результатів змагань та додаткова інформація на сайті ГО ЛРУ та УКХ Комітету ЛРУ
http://www.uarl.org.ua/
http://www.vhf-uarl.org/   та   http://www.opencontest.org/

:: УМОВИ ДИСКВАЛІФІКАЦІЇ ::

Підведення підсумків здійснюється УКХ Комітетом ЛРУ, з використанням звітів по обміну з радіоаматорськими організаціями інших країн IARU R1 , серверів - колекторів , стежить за дотриманням УКХ частотного плану IARU R1 і принципів "fair play ", залучає експертів для моніторингу та системного аналізу.

Учасники, які порушили частотний план IARU R1, регламент аматорського радіозв'язку, Правила змагань з радіоспорту, чи сфальсифікували результати ( приписки , формування "груп підтримки" лідерів, робота декількох операторів в категорії Single і інш. ) дискваліфікуються. Дані про таких учасників передаються до суддівської колегії УКХ змагань IARU R1.


Головний cуддя змагань:    СНК   Д.М.Згода (UT5EO)

Суддя змагань:         СНК     Д.П.Згода (UT0EO)


Секретар змагань: СНК  С. В. Майборода (UT5UGW) 
 

Просмотров: 1013 | Добавил: ut5el | Рейтинг: 5.0/1