Наши публикации

Популярные метки

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Translate

Поиск по сайту

Поделиться в сети

DX cluster

Календарь

«  Июль 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Вторник, 19.03.2024, 09:41
Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Главная » 2019 » Июль » 15 » Чемпіонат України на УКХ 2019. Регламент.
10:05
Чемпіонат України на УКХ 2019. Регламент.

Р Е Г Л А М Е Н Т

Чемпіонату України з радіозв’язку на УКХ

(очно-заочний) 144 - 430 МГц 03-04 серпня 2019 року

Заочна частина

I. Загальні положення

Спортивні змагання - особисті, та у складі команди проводяться на підставі Єдиного календарного плану спортивних змагань Міністерства молоді та спорту, відповідно до Правил з радіоспорту (ред.2012р.), ЄСКУ, Регламенту радіоаматорського зв’язку затвердженим рішенням НКРЗ від 21.10.2010 р., та даного Регламенту.

 

II. МЕТА ЗМАГАНЬ

Всеукраїнські змагання з радіоспорту проводяться с метою:

  • подальшого розвитку радіоспорту та його популяризації в Україні;
  • залучення молоді до занять радіоспортом;

- підвищення операторської майстерності спортсменів;

- відбору сильніших спортсменів до складу збірної команди України з радіоспорту для участі в офіційних міжнародних змаганнях;

- виконання норм ЄСКУ;

- залучення найбільшої кількості радіоаматорів до створення технічних засобів (трансіверів, антен, т.і.) для проведення дальніх зв’язків на діапазонах УКХ.

- проведення дальніх зв’язків з використанням різних видів проходження на УКХ.

ІIІ. ТЕРМІН ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

Чемпіонат України (ЧУ) серед дорослих на УКХ (діапазон 144-430 МГц) проводиться в суботу та неділю 03 – 04 серпня 2019 року в два тури:

I тур - з 17:00 UT до 20:59 UTC суботи,

вид роботи: «телеграф» (CW), «телефон» (PHONE - SSB, FM).

II тур - з 03:00 до 06:59 UTC неділі, вид роботи:

«телеграф» (CW), «телефон» (PHONE - SSB, FM).

Заочні учасники чемпіонату можуть працювати в стаціонарних або польових умовах.

Чемпіонат України з радіозв’язку на УКХ проводиться згідно з діючими «Правилам змагань з радіоспорту» (ред. 2012 р. «Регламенту аматорського радіозв’язку України», затвердженим рішенням НКРЗ від 21.10.2010, № 475 та даним Регламентом.

ІV. КЕРІВНИЦТВО ТА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

Загальне керівництво проведення змагань здійснює Міністерство молоді та спорту України (далі Мінмолодьспорт), органи виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту Кіровоградської ОДА та Ліга радіоаматорів України (далі – ЛРУ).

Безпосереднє проведення змагань, покладається на Кіровоградське обласне відділення ЛРУ та суддівську колегію змагань, затверджену в установленому порядку Мінмолодьспортом за поданням ЛРУ.

V. БЕЗПЕКА ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України, від 18 грудня 1998 року №2025 «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів» відповідальність за виконання вимог безпеки під час проведення очних змагань покладається на головного суддю змагань.

При проведенні заочних змагань кожний спортсмен (або начальник колективної радіостанції) бере на себе відповідальність за виконання ,,Регламенту аматорського радіозв'язку України , а також вимог правил безпеки.

Невиконання вимог безпеки, що стали причиною виникнення надзвичайних обставин під час проведення змагань, спонукає до відповідальності згідно чинного законодавства України.

VI. ФІНАНСУВАННЯ

ЛРУ несе витрати на підготовку, проведення та суддівство змагань. Оплата проїзду, розміщення та харчування спортсменів – за рахунок відряджуючих організацій.

VII. УЧАСНИКИ ЗМАГАНЬ

8.1. В якості учасників у змаганнях запрошуються аматорські радіо станції України , що мають ліцензію на використання аматорських діапазонів 144 МГц і вище.

8.2. Всі аматорських радіо станцій (далі -АРС) можуть використовувати тільки один позивний сигнал на протязі змагань. Всі учасники повинні суворо дотримуватися принципів HAM SPIRIT, духу змагань.

8.3. Учасники чемпіонату - команди колективних АРС (склад команди 2 або 3 оператора, техніки, з обов'язковим зазначенням переліку операторів), оператори індивідуальних АРС.

8.4.Підгрупи учасників:

8.4.1. Для учасників: «Single Op» (один оператор) - SO, та «Multi Op» - (багато операторів) - MO.

Для категорії SO - тільки один сигнал в кожен момент часу.

Для категорії МO - по одному сигналу на кожному з діапазонів в кожен момент часу.

8.4.2. Підгрупи учасників:

A (MOMB-MIX);

B (SOMB-MIX);

C (SOMB-PHONE);

D (SOMB-FM):

E (SOSB-MIX-144);

F (SOSB-MIX-432);

G (MOMB-MIX-Y) - до 25 років включно;

H (SOMB-MIX-Y) - до 25 років включно;

Примітка:

- усі робочі місця, антени і апаратура заочних учасників повинні розташовуватися на єдиному майданчику діаметром не більше 500 метрів.

VIII. ПРОГРАМА ТА УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

У програмі змагань проведення найбільшої кількості радіо зв’язків (QSOs) в діапазонах: 144 і 432 МГц. (проводиться одночасно в діапазонах: 144 і 432 МГц).

Види роботи в обох турах: «телеграф» (CW) та «телефон» (PHONE - SSB, FM).

При проведенні кожного QSO учасники обмінюються контрольною інформацією, яка складається з RS (RST), порядкового номера QSO та QTH-локатора, наприклад:

599 001 KN87XX.

Нумерація QSOs - окрема на кожному діапазоні і в кожному турі (на кожному діапазоні і в кожному турі починається з 001).

У залік приймаються QSOs, проведені з використанням всіх видів проходження, за винятком QSOs через активні ретранслятори.

Заборонено під час ЧУ міняти місце розташування учасника (робота з рухомих об'єктів). При виявленні невідповідності місцем розташування АРС переданому QTH-loc, учасник дискваліфікується.

Учасникам дозволено використання публічних «мереж оповіщення» та призначення скедов. Забороняється self-spotting.

Забороняється передача обов'язкових параметрів QSO будь-якими каналами зв'язку, відмінними від роботи в ефірі на заявленому діапазоні (позивні, контрольна інформація, час QSO).

IX. НАРАХУВАННЯ ОЧОК

За кожне QSO нараховуються очки за 1 км відстані до кореспондента на діапазонах:

- 144 МГц - 1 очко;

- 432 МГц - 2 очки;

10.2. QSOs з учасниками ЧУ, що не надіслали звіти, не зараховуються.

X. ПОРЯДОК ЗВІТНОСТІ

Кожен учасник, незалежно від кількості проведених QSOs, складає звіт за встановленою формою (окремо по кожному діапазону і по кожному туру).

Звіти повинні бути вислані на адресу Головної суддівської колегії (далі - ГСК) не пізніше 7-ми днів після закінчення ЧУ (першим днем вважається понеділок після закінчення ЧУ).

При наявності в звіті більше 2% неправильно переданих та пропущених контрольних номерів учасник знімається з заліку.

При перевищенні 20% не зарахованих зв'язків від числа заявлених (виключаючи не надіслані звіти) учасник знімається з заліку.

Повторні QSOs на одному діапазоні зараховуються в різних турах.

Розбіжність у часі проведення QSO допускається не більше двох хвилин.

Часом проведення QSO вважається момент його закінчення.

Електронний звіт повинен складатися з текстових файлів-звітів за діапазонами, виконаних у форматі EDI. Імена файлів звітів за діапазонами складаються з позивного сигналу із зазначенням номера туру і розширенням, що позначає діапазон (наприклад, ur1aaa_1.144, ur1aaa_1.432. Ur1aaa_2.144, ur1aaa_2.432).

Учасникам, які працювали без комп’ютерного журналу рекомендується самостійно оформити електронний звіт за допомогою програми PaperQSO: http://www.opencontest.org

У разі виявлення ГСК помилок у звіті, що мають системний характер (неправильна дата, київський час, відсутність необхідних знаків поділу в рядках QSO), а також неповних даних в заголовку або в титульному аркуші, звіт повертається спортсмену на доопрацювання. При цьому терміни подачі звітів не змінюються.

ГСК не пізніше одного місяця після закінчення ЧУ публікує таблицю результатів, а також оригінали звітів (edi-файли) учасників і UBN-файли.

Суддівство чемпіонату України здійснює наступна ГСК:

головний суддя СНК Д.Згода (UT5EO)

заступник головного судді СНК Д.Згода (UT0EO)

головний секретар СНК В.Мельниченко (UT4UKW)

Електронне суддівство змагань проводиться на підставі самостійно завантажених від усіх учасників звітів та обробці даних сервером-роботом що розташований на сайті www.opencontest.org

за посиланням http://www.opencontest.org

Зворотна електронна адреса: E-mail: : vhfcont_cu@ukr.net

ХI. ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ ТА ВИКОНАННЯ НОРМ ЄСКУ

В чемпіонаті України на УКХ результати визначаються окремо серед індивідуальних радіостанцій та операторів колективних радіостанцій.

Остаточні результати визначаються після суддівського аналізу суми очок набраних в обох турах кожною командою, або учасником змагань.

Результати серед команд областей визначаються за сумою очок, набраних членами команди, які складаються із десяти найкращих результатів (двох колективних АРС та восьми індивідуальних АРС).

Виконання норм ЄСКУ:

Учасникам, що посіли відповідні місця в багато діапазонному заліку, згідно умов ЄСКУ присвоюються звання та розряди.

ХII. НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ

Учасники, які посіли І-ІІІ місця у своїх підгрупах, нагороджуються дипломами та медалями відповідних ступенів ЛРУ, а також призами згідно із затвердженим кошторисом.

Команди, які посіли призові місця, нагороджуються кубками і дипломами відповідних ступенів ЛРУ.

Тренер, який підготував переможця змагань, нагороджується дипломом ЛРУ.

Даний Регламент є офіційним викликом на змагання.

 

Просмотров: 1495 | Добавил: ut5el | Рейтинг: 5.0/1