Наши публикации

Популярные метки

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Translate

Поиск по сайту

Поделиться в сети

DX cluster

Календарь

«  Февраль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Вторник, 16.04.2024, 16:29
Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Главная » 2014 » Февраль » 1 » " Весняний Кубок України з радіозв'язку на УКХ"
19:50
" Весняний Кубок України з радіозв'язку на УКХ"

Змагання проводяться організацією Ліга Радіоаматорів України одночасно з першими та другими субрегіональними змаганнями IARU R1.

Змагання проводяться на місцях в два тури та різні дати за календарем:

 Перший тур: в перший повний вікенд березня з 14:00 UTC суботи до 13:59 UTC неділі

 ( в 2014 році 1 - 2 березня).

 Другий тур: в перший повний вікенд травня з 14:00 UTC суботи до 13:59 UTC неділі

 ( в 2014 році 3 - 4 травня).

 Види модуляції :  CW, SSB, FM

Діапазони: від 144 МГц  до 250 ГГц.

 . :: КЛАСИ :: .Категорія Single ( SO MB один оператор MIX ) - станції з одним оператором без допомоги третіх осіб під час змагань , допускається наявність не більше одного сигналу на кожному з використовуваних діапазонів в будь-який момент часу.

 Категорія Multi ( MO MB багато операторів MIX ) - колективні учасники, допускається наявність не більше одного сигналу на кожному з використовуваних діапазонів в будь-який момент часу.

 Категорія Single ( SO MB вид випромінювання тільки FM) - станції з одним оператором без допомоги третіх осіб під час змагань, допускається наявність не більше одного сигналу на кожному з використовуваних діапазонів в будь-який момент часу, визначаються і підводяться підсумки в окремій категорії .

 До заліку приймаються радіозв'язки, проведені з використанням всіх видів проходження на УКХ, за вийнятком зв'язків через активні ретранслятори та EME.

 Забороняється проведення радіозв'язків в змаганнях на приймально-передавальних частотах ретрансляторів .

 Під час змагань в кожному турі зараховується один радіозв'язок з одним кореспондентом на кожному діапазоні незалежно від виду випромінювання

 Учасники можуть розташовуватися в місцях постійного розташування ( вдома, на дачі, на даху будівель ) або в польових умовах ( на вершині гори, височини, на відкритій місцевості і т.ін.).

 Все обладнання станції ( передавачі, приймачі та антени, і т.ін) повинні бути розташовані в межах єдиного кола діаметром не більше 500 метрів.

 Радіозв'язки з кореспондентами, що знаходяться на рухомих об'єктах ( наземному, повітряному і водному транспорті ), не зараховуються.

 . :: КОНТРОЛЬНІ НОМЕРИ :: .Контрольні номери складаються з RST або RS та порядкового номеру зв'язку починаючи з 001 та шестизначного умовного позначення місця розташування радіостанції ( QTH - loc ) . Наприклад: 599006 KО50FJ або 59008 KN67QV

 .. :: ОЧКИ :: .На всіх діапазонах очки за зв'язки нараховуються з розрахунку 1 очко за 1 км. відстані до кореспондента, при цьому кількість очок дорівнюватиме цілій частині відстані, яка обчислюється між центрами малих квадратів QTH - loc станцій плюс 1 км . Обчислення відстаней здійснюється за допомогою сферичного рівняння геометрії ( Noordwijkerhout. 1987).

 За повторні зв'язки очки не нараховуються.Вийняток, якщо попередній зв'язок на діапазоні не підтвердився з якихось причин.

 Допускається використання публічних «мереж оповіщення» та призначення скедів. Забороняється  self - spotting.

 Забороняється передача обов'язкових параметрів QSO будь-якими каналами зв'язку відмінними від роботи в ефірі на заявленому діапазоні позивні, контрольні номери, час QSO.

 Часом проведення зв'язку вважається момент його закінчення, в звітах вказується в UTC

.. :: МНОЖНИК :: .

145МГц х 1

 435МГц х 2

 1.3ГГц х 3

 2.3ГГц х 4

 3.4ГГц х 5

 5,7 ГГц х 6

 10 ГГц х 7

 24 ГГц х 8

 47 ГГц х 10

 76 ГГц х 20

 122 ГГц х 30

 134 ГГц х 40

 248 ГГц х 50

 . :: ПІДРАХУНОК РЕЗУЛЬТАТУ :: .За результат приймається сума очок, набраних учасником на кожному з діапазонів з урахуванням діапазонних множників.Результатом учасника за сумою двох турів, вважається сума очок набраних в кожному турі за умови обов'язкової участі в двох турах.

 . :: НАГОРОДИ :: .Учасники, що посіли призові місця в кожному турі в категоріях Single SO MB , Multi MO MB нагороджуються дипломами відповідних ступенів . 

 Учасники в категоріях Single SO MB, і Multi MO MB, що посіли перше місце за сумою роботи в двох турах , нагороджуються "Весняним Кубком України з радіозв'язку на УКХ".

 Учасник в категорії Single SO MB (вид випромінювання тільки FM), що посів перше місце за сумою роботи в двох турах, нагороджується дипломом переможця "Весняний Кубок України з радіозв'язку на УКХ" в своїй категорії.

 Іноземні учасники, що посіли призові місця в кожному турі, нагороджуються дипломами відповідних ступенів. 

 Іноземний учасник ( команда), що посів перше місце за сумою роботи в двох турах, нагороджується дипломом переможця "Весняний Кубок України з радіозв'язку на УКХ" в своїй категорії.

 . :: ЗВІТИ :: .Кожен учасник або команда, незалежно від кількості проведених радіозв'язків, складає звіт окремо за кожний діапазон.Звіт складається в електронному вигляді в стандарті REG1TEST ( EDI ) імена файлів звітів складаються з умовного позначення категорії та діапазону :

Single 145 MHz

 Multi 145 MHz

 Single 435 MHz

 Multi 435 MHz

 Single 1,3 GHz

 Multi 1,3 GHz

 Single 2.3 GHz

 Multi 2.3 GHz

 Single 3.4 GHz

 Multi 3.4 GHz

 Single 5,7 GHz

 Multi 5,7 GHz

 Single 10 GHz

 Multi 10 GHz

 Single 24 GHz

 Multi 24 GHz

 Single 47 GHz

 Multi 47 GHz

 Single 76 GHz

 Multi 76 GHz

 Single 122 GHz

 Multi 122 GHz

 Single 134 GHz

 Multi 134 GHz

 Single 248 GHz

 Multi 248 GHz

далі йде позивний і розширення. edi 

Наприклад: 144uy0up.edi , 432ur7iwz.edi , 5.7ur5lx.edi 

 В титульній частині звіту обов'язково повинні бути :

 позивний, ім'я та прізвище, QTH - локатор, категорія учасника, електронна адреса - латинський алфавіт.

 . :: АДРЕСА ДЛЯ ЗАВАНТАЖЕННЯ ЗВІТУ :: .Звіти про участь необхідно завантажувати на електронний сервер - робот http://www.opencontest.org/ 

 Відповідно до рекомендацій ( літ.1 , п.5.3.10 ) , звіти завантажені на вказаний в Положенні робот- сервер надсилаються національним УКХ - Контест менеджером суддівській колегії УКХ змагань IARU R1

 .. :: ТЕРМІН ДЛЯ ЗАВАНТАЖЕННЯ ЗВІТУ :: .Звіти повинні бути завантажені на електронний сервер - робот не пізніше другого понеділка до 13:59 UTC , після закінчення кожного туру змагань.Протягом терміну прийому, допускається повторне завантаження звітів, при цьому в залік приймається останній.

 . :: ДОЗВОЛЕНІ КОРЕСПОНДЕНТИ :: .До участі в змаганнях запрошуються всі радіоаматори 1 району IARU , які мають дозвіл на використання аматорських діапазонів від 144 МГц до 250 ГГц.

 Всі учасники повинні суворо дотримуватися принципів HAM SPIRIT , духу змагань та вимог Адміністрації зв'язку своєї країни.

 В змаганнях беруть участь оператори індивідуальних ЛРС та команди до складу яких входить 3 оператори

 Залік радіозв'язків проводиться відповідно до рекомендацій і правил УКХ змагань 1 -го району IARU .

 Радіозв'язок не зараховується обом кореспондентам, якщо різниця в часі проведення зв'язку більше ніж 10 хвилин або невідповідність позивних у звіті.

 Радіозв'язок не зараховується обом кореспондентам у яких в звіті не збігається прийнятий - переданий RST, контрольний номер або квадрат QTH локатора.

 . :: КОМЕНТАРІ :: .Публікація результатів змагань та додаткова інформація на офіційному сайті УКХ Комітету ЛРУ http://www.vhf-uarl.org/

 . :: УМОВИ ДИСКВАЛІФІКАЦІЇ :: .Підведення підсумків здійснюється УКХ Комітетом ЛРУ, з використанням звітів по обміну з радіоаматорськими організаціями інших країн IARU R1 , серверів - колекторів , стежить за дотриманням УКХ частотного плану IARU R1 і принципів " fair play ", залучає експертів для моніторингу та системного аналізу .

 Учасники , які порушили частотний план IARU R1 , регламент аматорського радіозв'язку , які сфальсифікували результати ( приписки , формування " груп підтримки " лідерів , робота декількох операторів в категорії Single і.т.ін. ) дискваліфікуються.Дані про таких учасників передаються до суддівської колегії УКХ змагань IARU R1.

Просмотров: 1283 | Добавил: uy0up | Рейтинг: 5.0/1